זיו צויגהפט הוא דוקטורנט במעבדתו של ד"ר גד אשר, במחלקה למדעים ביומולקולריים ב'מכון ויצמן למדע'. במעבדה זו חוקרים את השעונים הביולוגיים ביונקים ואת הקשר בין חילוף חומרים להזדקנות ולשעון הביולוגי. בזמנו הפנוי זיו מרבה להרצות במפגשים כמו 'קפה מדע', 'מדע על הבר' ואירועים נוספים. הרצאותיו הן שיחות בגובה העיניים, בהן קהליו נחשפים למחקרים עכשווים ופורצי דרך, שמשפיעים וישפיעו על חיינו בעתיד.
לצד עבודתו, זיו צויגהפט הוא מספורטאי הסיבולת המובילים בישראל ובעולם. למרות פציעה קשה בעת טיפוס הרים בטורקיה, הוא חזר לפעילות מלאה ועוסק בריצות אולטרא-מרתון. גם על נושא זה תוכלו לשמוע ממנו בהרחבה, בהרצאתו 'המסע הארוך מכולם'.
זיו מרצה כריזמטי ומשעשע, שמצליח לגעת במגוון הקהלים, בשפתו הפשוטה ובאווירה נינוחה.
ג'ט לג חברתי: תקתוק השעון (הביולוגי) בעידן המודרני
מה יותר משמין, לאכול המבורגר בבוקר או בלילה? מתי הזמן הטוב ביותר ביום לעסוק בפעילות גופנית? לעשות אהבה? או מנגד, ללכת לרופא השיניים? ולמה לילדים כל כך קשה לקום בבוקר?? מסתבר שיש שעות 'נכונות' לכל הפעולות שאנחנו עושים במהלך היום. תשאלו את השעון הביולוגי שלכם, הוא יגיד לכם.
השאלה המרכזית המעסיקה את החוקרים בתחום היא מה עושות השעות האינסופיות במשרד לשעון הביולוגי ואיך זה קשור לעלייה בתחלואת המחלות המודרניות – סכרת, השמנה, סרטן והזדקנות מואצת.
המסע הארוך מכולם
איך נשמעת לכם ריצה של למעלה מ- 200 ק"מ ברצף, במשך 27 שעות? לזיו צויגהפט זה נשמע לגמרי הגיוני. כמי שגומע מרחקים ארוכים מסוג זה, הוא משתף את קהל שומעיו על הדרך לפסגה והנפילות שבדרך – הפיזיות והרגשיות, ואיך הריצה היא עבורו המסע אל מעבר לגבול הנוחות.