M.A בפילוסופיה מהתוכנית לפילוסופיה מידע ותרבות דיגיטלית באוניברסיטת תל אביב. חוקר תורת המשחקים ומנגנוני משחק, יועץ ארגוני מומחה לחוכמת ההמונים. ראש תחום חוכמת ההמונים ביוניברסיטי, מרכז ההדרכה למנהלים שבסינמה סיטי.
נפלאות חכמת ההמונים
ידע רב קיים בעולם, ובפרט בתוך ארגונים, אבל הוא כאין וכאפס לעומת מה שהוא יכול להיות באמצעות כלים של חכמת ההמונים. אז איך רותמים את בעלי הידע הרחב הזה והופכים את הידע לעוצמתי וממשי? העולם קטן, וככל שהטכנולוגיה מתפתחת, כך הוא הולך ונהיה קטן עוד יותר. פנינת חוכמה מקצה אחד של העולם יכולה לעשות דרכה כהרף עין לקצה השני של העולם. ובמקביל, אצלנו בארגון, המידע מתקשה לעבור ממחלקה למחלקה. תובנה של צוות בקושי זולגת לצוות האחר. למה? ואיך ממנפים את הידע לטובת הארגון. הרצאה שכולה חשיבה יצירתית, פורצת גבולות, על שילוב מנצח בין טכנולוגיה לתקשורת.
מנגנונים של תשוקה
מערכות יחסים יכולות להיות משחק ילדים! בהרצאה מצחיקה, מלמדת ושנונה חושף אלעד הולנדר, מומחה לתורת המשחקים, את השיטות לייצר מנגנוני משחק בתוך הזוגיות כדי לשמר אותה טובה ומספקת לאורך שנים, וכדי לפתור את ענייני ה'בינו לבינה' שמטרידים אותנו ביום יום.
נפלאות תורת המשחקים
אתם מרוצים מהתזונה שלכם? ומה לגבי כמות הספורט שאתם עושים? ואיך אתם כבני זוג? ומה מצב העסק? כולנו יודעים היטב מה צריך לעשות כדי לקדם דברים בחיינו, רודפים אחר התוצאות אך כושלים לייצר מנגנונים שמייצרים את הפעולות הנדרשות לשם כך.
אלעד מסביר בקלילות את אחד התחומים המרכזיים ביותר בעולם הכלכלה- תכנון
מנגנונים (משחקים) ומה הקשר בין הסוד להתמדה בדיאטה, למצוינות, לכיבוש יעדים ולשיווק איכותי.
במחקר עכשווי קבע מכון גרטנר שעד סוף 2015 מחצית מהארגונים הגדולים בעולם יטמיעו מנגנונים של משחוק. בהרצאה אלעד מסביר בעברית קלה כיצד "משחוק"/"gamification" משרת אותנו בכל סיטואציה בה אנו נדרשים לייצר מוטיבציה.